Uthyrning bergspräckning & bergborrning

Hydraulspräckare

Vibrationsfri bergspräckning

Det är en väldigt effektiv, säker och enkel metod, på kort tid har du spräckt berget både tyst, vibrationsfritt och dammfritt. Det fungerar lika bra att spräcka berg, betong som lösa stenar. Den hydrauliska bergspräckaren är handhållen och enkel att lyfta med sig, idealisk när du ska spräcka intill hus eller andra svårtillgängliga ställen.

Slipp dyra tillstånd och besiktningar

Med Darda, vår hydrauliska sten och bergspräckare, så kan du spräcka berg utan att behöva söka om sprängtillstånd eller heller inte betala för dyr besiktning. Det är inte bara en väldigt säker och noggrann stenspräckning utan tack vare att du kan hyra utrustningen från oss blir den också väldigt kostnadseffektiv.

Enkel att hantera

Spräckutrustningen är väldigt mobil och får plats i bagaget på en personbil. Utrustningen består av ett hydraulaggregat och en hydraulcylinder som inte kräver någon utbildning för att använda. Med ett reglage så styr du spräckkilen fram eller tillbaka.

Extremt kraftfull

De flesta som för första gången testar vad en Darda kan åstadkomma är alltid positivt överraskade. Det kanske inte är så konstigt eftersom Dardas cylindrar har en spräckkraft på upp till nästan 500 ton, samt en teoretisk spräckkraft på över 800 ton. Sedan är också Darda världens mest kraftfulla hydraulspräckare i sin storlek.

Darda C4 hydraulisk stenspräckare

Vet du inte hur du ska bli av med dina otympliga stenar? Hyr en smidig hydraulisk stenspräckare av Kendrill! Darda handhållen spräckning är utmärkt för mindre jobb, trånga utrymmen och eller jobb där det kan vara känsligt med vibrationer. Denna typ av bergspräckning är tyst och nära på dammfri, samt att inga kostnader för vibrationsmätare och besiktningar behövs. Darda C4 spräcker enkelt, vibrationsfritt och säkert både sten och berg från svåråtkomliga platser.

Publicerat av Kendrill Tisdag 14 maj 2019

Eric på SEIV AB har delat med sig av en kundfilm. De hade det lite struligt med berget som skulle bort när det var en pipeline bredvid, dagvattenledning under och en gasanläggning i området. Spränga var inte tal om och tyvärr upptäckte de att berget var på tok för hårt för att bila med grävare och hydraulhammare. Som tur väl så fick han reda på att Kendrill finns i Göteborg och att vi hyr ut hydrauliska bergspräckare. Efter några borrhål och spräckningar med Darda C12 så var berget borta och projektet kunde gå vidare. #Bergspräckare #Darda #c12 #Stenspräckare #Maskinuthyrning #Kendrill #hydraulisk

Publicerat av Kendrill Måndag 17 juni 2019

Bergborrning

Oavsett om du ska spräcka med hydraulspräckare, spränga eller dubba i berg så behöver du först borra hål. Inga konstigheter, vi har utrustningen du behöver, hos oss kan du hyra borrvagn och bergborrmaskiner.

Luftdriven bergborrmaskin

Vi erbjuder Atlas Copco’s XAS kompressorvagnar, som är små och lätta dieseldrivna luftkompressorer som du enkelt transporterar bakom en vanlig personbil. Till det erbjuder vi luftdrivna bergborrmaskiner med tillbehör. Luftdriven bergborrning är en väldigt driftsäker metod att använda vid bergborrning. Vi säljer även borrstål och borrkronor i högsta kvalitet för att du ska minimera dina driftstopp.

Borra med borrvagn

För lite större borrningsjobb eller om du helt enkelt inte vill bergborra manuellt så hyr vi ut radiostyrda borriggar. FlexiROC T15 R är Epirocs minsta borrvagn i drilling-divisionen och är smidig att flytta. Vill du borra för vår Darda C20 eller större hål så är vår Sandvik Dino 400 det rätta valet.

 
Huvudsakligt användningsområde: Civil engineering Borrmetod: Tophammer Håldiameter: 27 mm - 51 mm Produktfamilj: FlexiROC Hytt: Nej Rock drill/DTH hammer size: COP 1028 ; COP DS5 Rotary head: N/A Maximalt håldjup: 9 m Motor: 48 kW Air capacity (FAD): 23 l/s

Huvudsakligt användningsområde: Civil engineering
Borrmetod: Tophammer
Håldiameter: 27 mm - 51 mm
Produktfamilj: FlexiROC
Hytt: Nej
Rock drill/DTH hammer size: COP 1028 ; COP DS5
Rotary head: N/A
Maximalt håldjup: 9 m
Motor: 48 kW
Air capacity (FAD): 23 l/s

FlexiROC T15 borrvagn

Ovanjordsborraggregat för anläggningsarbeten

 • Bommens långa räckvidd gör riggen lämplig för flera olika anläggningstillämpningar

 • Avancerad bergborrmaskinskonstruktion ger utmärkt fritt avgiven luftmängd

 • Terrängframkomlighet för utmärkt mobilitet

FlexiROC T15 R är den minsta hydrauliska borriggen med topphammare från Surface and Exploration Drilling-divisionen. Den är idealisk för mindre anläggningsarbeten, bergförstärkning, stensprängning och användning i stenbrytningsindustrin. Det är en fyrhjulig och midjestyrd rigg med full radiostyrning. FlexiROC T15 R är lätt att transportera, väger under 3 ton och har små transportmått. Riggen kan till exempel används vid fundamentborrning, dikesgrävning, stensprängning/-spräckning osv.

Sandvik 400 Dino

Dino 400 borrvagn

Du blir snabbt överraskad över hur extremt snabbt Dino borrvagn borrar. Den borrar hål på diameter av 51 - 76 mm.

Perfekt att borra och sedan spräcka med någon av våra Darda C20 bergspräckare.

C9+och+C12.jpg

Handhållna hydrauliska stenspräckare

Handhållen spräckning är utmärkt för både stora och små jobb, trånga utrymmen och eller jobb där det kan vara känsligt med vibrationer. Denna typ av bergspräckning är tyst och nära på dammfri. Vi hyr ut ett par olika modeller vilket gör det möjligt för dig att testa dig fram till vilken dimension som passar aktuellt jobb.

Darda-C20-2.jpg

Maskinhängda hydrauliska stenspräckare

Dada C20 är Dardas mest kraftfulla bergspräckare. Du hänger den på grävmaskiner eller demoleringsrobotar och den är väldigt enkel att operera.

 
Bergborrutrustning.png

Tryckluftdriven bergborrmaskin

Vi har flera modeller av tryckluftsdrivna bergborrmaskiner i olika storlekar samt med knämatare för att kunna borra i olika riktningar. Flera modeller har vibrationsdämpade handtag. 

Alla modeller har inbyggd luftspolning. Ett direkt luftflöde inuti borrstålet avlägsnar borrflis och förhindrar borren från att borra fast.

Kompressor XAS 88.jpeg

Små och lätta dieseldrivna luftkompressorer

Vi hyr ut olika modeller av mobila luftkompressorer som kan kopplas efter bil. Vi hyr ut dem både separat eller ihop med bergborrutrustning. Luftflödet varierar mellan modellerna men går upp till 5 kubikmeter per minut (8,33 l/s).

Cobra.jpeg

Cobra Combi

Bensindriven bilningsmaskin som även fungerar som en bergborrmaskin utan behov av kompressor och slangar.

Cobra Combi är en suverän bilningsmaskin som är avsedd för lättare material. Denna universalmaskin kan borra upp till 30 cm per minut i solid granit och till ett djup på upp till två meter, tack vare den inbyggda enheten för luftspolning.


Vi tillhandahåller ett stort utbud av produkter för att öka produktiviteten och effektiviteten i era projekt. Vi är ett entreprenöriellt bolag med korta beslutsvägar. Ser du något som saknas i vår portfölj som du och andra gärna skulle hyra, hör av dig till oss så kan det snabbt bli verklighet.

Behöver du frigöra kapital för att växa och kunna ta dig an större projekt? Vi köper gärna loss relevanta produkter från dig och erbjuder dig möjlighet att leasa tillbaka dem. Då frigör du dig även från bekymmer över stillestånd p.g.a. maskinhaveri. Vi byter ut dina leasade maskiner på dagen.